Økologisk landbrug og en frugtbar jord

Vores familie har drevet økologisk landbrug i næsten 30 år.

De økologiske principper er en grundpille i vores arbejde for at forbedre jordens frugtbarhed, øge biodiversiteten på vores arealer og passe på vores værdifulde grundvand.

Den frugtbare jord er nøglen

Jord har et kæmpe potentiale for at binde kulstof. Jo højere humusindhold jo større er jordens evne til at binde kulstof.

Som økologiske landmænd støtter vi os til regenerative dyrkningsmetoder når vi bruger efterafgrøder og et dedikeret sædskifte til at styrke jordens frugtbarhed.

At opbygge jordens frugtbarhed tager mange år. Vores langsigtede mål er at øge humusindholdet i jorden. Derfor tager vi jordprøver, så vi kan følge med.

Vores kvælstof kredsløb

Vi dyrker mange forskellige sorter af korn til vores whisky. Ryg, spelt, hvede, havre og nye og gamle sorter af vårbyg.

Moderne sorter af vårbyg har brug for meget gødning, mens andre kornsorter er mere nøjsomme. Vores køer sørger for gødning til
marken, og vores økologiske sædskifte med kløvergræs hjælper til at holde marken ren og frugtbar.

Køernes foder er blandt andet kløvergræs og restprodukter fra whiskyproduktionen, og køerne kvitterer igen med gødning.

På den måde sluttes kvælstofkredsløbet.