Nyt smagepanel: Vær med på rejsen

Nyt smagepanel: Vær med på rejsen

Læs mere om smagepanelet og ansøg her

I 2010 fyldte vi de to første tønder.

I 2019 åbnede vi vores nye destilleri.

I 2024-2025 aner vi endnu en ny begyndelse for Thy Whisky. 

Vores øgede produktion siden 2019 betyder nemlig, at der kommer en tid, hvor Thy Whisky tappes i lidt større mængder, hvor vi kan nå bredere ud i Danmark og resten af verden.

Det glæder vi os til. Men det må ikke forhastes. Vi skal stadig et par år frem, før vi rigtigt kommer til at kunne tappe de nye, større årgange.

Og så vil vi gerne have dig med på rejsen. Mere om det længere nede.

2019 var en ny begyndelse

Vores produktion er forøget markant siden 2019, så vi i 2022 fyldte 263 tønder med 50.000 liter new make.

Betyder det så, at vi nu vil tappe endnu flere flasker whisky?

Ikke helt. Whisky kræver stor tålmodighed. Størstedelen af de nye, større årgange gemmer vi en rum tid endnu. Vi vil gerne have, at meget af vores whisky bliver lidt ældre, end I er vant til. Det tror vi kan løfte kvaliteten yderligere.

Men vores større produktion skal allerede nu komme jer til gode som tak for, at I har hjulpet os med at komme hertil. Derfor får nye fadandelshavere og private fadejere fyldt 20 % mere på fadet for den samme pris.

Hvad skal der så ske indtil 2024-2025?

Vores første tønde blev i januar 2014 tappet som vores første flaske single malt: ”Thy Whisky No 1 – Kræn Klit”. Siden har vi tappet 20 nummererede aftapninger.

 Den nummererede række af Thy Whisky er vores kravlegård og legeplads. Den rummer aftapninger fra enkeltfade og flere fade, fadstyrke og lavere styrke, aftapninger med mange og få flasker. Unikaer og gentagelser. Gamle og nye kornsorter – og senest vores malt-eksperiment Maltmod.

Det er en fantastisk lærerig serie af whisky at skabe. Serien udgør fundamentet for det Thy Whisky er i dag.

Rækken er endnu ikke fuldendt, men vi vil allerede nu løfte sløret for, at Thy Whisky no 21-24 bliver de sidste i serien. Thy Whisky no 24 tappes i 2024 – på 10-året for første flaske Thy Whisky.

Derefter kommer der til at ske noget nyt.

En ny, ny begyndelse

Hvad det nye er, har vi ikke lagt os fast på endnu, men vi har mange idéer.

 Vi har et stærkt fællesskab på vores gård og destilleri, når vi skaber ny whisky og støber vores planer for fremtiden. Både i vores familie og med vores dygtige medarbejdere.

Men i løbet af 2023 vil vi gerne udvide familien lidt. Vi vil gerne dele vores fremtidstanker med jer, og invitere jer med til at bestemme, hvad ’dit’ whiskydestilleri i Thy, skal være for ’dig’ i fremtiden.

Vi håber, I vil hjælpe os!

Vil du være med i vores nye smagepanel?

Som det første tiltag vil vi gerne nedsætte et nyt smagepanel, som skal lægge smagsløg til, og hjælpe os med at lægge retningen for fremtidens aftapninger af Thy Whisky.

Du kan være med, hvis du ansøger om plads i smagepanelet her på vores hjemmeside. Det kræver ingen særlige kvalifikationer eller ekspertviden. Vi udvælger panelet, så det bliver så bredt repræsenteret som muligt. Det foregår online, så geografi er ingen hindring.

Første gang panelet skal træde til bliver torsdag den 9. marts kl. 20.00.

Her skal vi smage på et udvalg af vores første tyve aftapninger – hvad kan vi lære af dem, og hvad smager allerbedst?

Læs mere om smagepanelet og ansøg her

Med ønske om et godt nytår
Marie, Ellen, Andreas og Jakob

P.S.
Dette indlæg markerer en ny føljeton i 2023-2024 til vores følgere på vejen mod nye tider. Vi håber, at du har lyst til at følge med. Send det gerne til en ven ;-)