Spelt-Rye [Udsolgt]

DKK 699

Dansk økologisk spiritus | 50 cl | 46,3% vol | 644 flasker

Svedjerug, spelt og odyssey vårbyg
Virgin oak og  ex-oloroso sherry
Ikke koldfiltreret og naturlig farve
Dyrket, og brygget på Gyrup.
Destilleret på Nordisk Brænderi.
Lagret på friske fade af amerikansk eg og ex oloroso fade
Tappet af Thy Whisky

Lagt på fad 03/04 2017
Tappet 09 2018

Opdatering d. 6. december kl 21.46: Vi må desværre allerede efter knap to timer melde udsolgt af Spelt-Rye. Der er heldigvis flasker at finde hos vores forhandlere i hele landet. Find dem her: thy-whisky.dk/forhandlere.

Ikke på lager

Kategorier: , ,

Beskrivelse

Spelt-Rye er skabt af tre slags korn; Den gamle nordiske Svedjerug, den smagfulde Spelt og vores gode Odyssey vårbyg. Det er en utraditionel Rye, med et klart nordisk præg og med et kompleks smagsudtryk, som rammer mund og næse.

Destillatet af de tre slags korn har vi i tråd med den amerikanske tradition lagret på nye træfade af amerikansk eg for at tilføre destillatet sødme, eg og vanilje. Og så har vi ellers ventet tålmodigt.

Vi eksperimenter med forskellige fadstørrelser på de nye egetræsfade. Disse første små fade har allerede efter halvandet år vist at give den smagskarakter, som vi var ude efter. Derfor er Spelt-Rye ikke i konventionel forstand en whisky – om den skal blive det, vil tiden vise.

Svedjerugen er i særdeleshed en gammel kornsort. Den har været dyrket i århundreder i Centraleuropa og Skandinavien i forbindelse med svedjebrug. Svedjebrug er en primitiv form for landbrug, hvor et stykke skov afbrændes for at jorden kan dyrkes. Asken danner en næringsrig jord uden ukrudt. Man kan derfor høste et højt udbytte, men kun i nogle år indtil jorden atter er udpint. Svedjerugen forsvand med dyrkningsmetoden i starten af 1900-tallet. Men nogle få kerner dukkede op for år tilbage op på et gammelt norsk kornlager. Det er fra disse korn vores svedjerug stammer. Kernerne er mørke og små, men de smager fortrinligt, også selvom vi dyrker den på moderne vis – derfor er det naturligvis svedjerugen vi har brugt til at skabe vores nordiske Rye.

Du kunne også være interesseret i...