No°5 – Kræn Kusk [udsolgt]

DKK 1.500

50 cl | 60,7% vol | 82 flasker |Dobbelt fadlagret | Single cask | ikke koldfiltreret

Eg | Ex-Bourbon, afsluttet på ex-sherry

Tilvirket på ‘Power’-byg dyrket økologisk og høstet 2011 på mark no° 1-0, Gyrup, Thy.
Maltet økologisk på Fuglebjerggård.
Destilleret på Nordisk Brænderi.

Lagt på fad 27.08.2011

Tappet 17.10.2016

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5 Kategori:

Beskrivelse

Vores femte udgivelse er noget særligt. Lagret i fem år på først et ex-bourbon og siden et ex-sherryfad er denne ekslusive whisky noget for sig selv. Vi har valgt at kalde den Kræn Kusk, med en venlig tanke til de mælkekuske, og chauffører, som hver dag henter den gode mælk på gården i Thy.

Den er tappet på fadstyrke. Til trods for sine 60,7 % vol alkohol er den rund og fyldig i munden. Sherryens tørhed og bourbonfadets vanilie mødes i en rund og kraftig whisky, der bliver ved længe.

Denne whisky bærer navnet Kræn Kusk. Opkaldt efter den runde mælkekusk som i fordums dage afhentede mælken fra egnens gårde. Kræn Kusk var en afholdt mand på egnen og en vældig karl. Han gav altid en hånd med og kunne trøste enhver enke i nød. De fleste var dog enige om, at han var lige vel godt i stand. Skik og tradition bød ham nemlig altid at smage på varerne. Så snart vognen havde taget svinget vestenud fra Gyrup åbnedes jungerne, og den bedste af fløden blev hældt i kop, nydt i stilhed med blik over Thylandets heder. Denne whisky er som Kræn Kusks morgenstund: Noget af det bedste vi har. Lagret på to forskellige fade – først ex-bourbon, siden ex-sherry. Med samme styrke som den lå på fadet, men samtidig med en rundhed, som er den en mælkekusk værdig.