Fadandel – Oloroso eller Pedro Ximenez

DKK 4.500

Bliv medejer af et Thy Whisky-fad og skab din egen økologiske danske single malt whisky. Vær med når vi fylder fadet, følg udviklingen, og nyd resultatet med dine egne flasker Thy Whisky, når vi tapper fadet efter tre år.

I foråret tappede vi de første fadandele af et par oloroso- og px-sherryfade. Flaskerne blev tappet på fadstyrke og det endte med et par kraftige dramme hvor der både var plads til malt og sherry. Den succes vil vi gerne gentage: Vores klassiske destillat med ikke-røget malt af sorten odyssey og et helt frisk sherry-fad.

Som sidst kan du vælge imellem to forskellige fade. Oloroso eller Pedro Ximenez. Der er fire fade af hver, hver på 11 andele af hver 5 liter.

60 liter Oloroso sherry fad
Fadet er ombygget fra 500 liters spanske sherry fade, som har været brugt 20-40 år til lagring af den tørre vinøse oloroso sherry fra Jerez eller Montilla. Det er det ”klassiske” Thy Whisky fad, som giver en smuk velafbalanceret whisky, med en intens, behagelig aroma af sherry, abrikoser og terroir (jord), som stadig levner plads til nuancerne og maltsødmen i vores destillat.

60 liter PX sherry fad
Fadet er ombygget fra 500 liters spanske sherry fade, som har været brugt 20-40 år til lagring af den eftertragtede Pedro Ximenez sherry fra Jerez eller Montilla, som er lavet af det sidste pres af soltørrede druer med højt sukkerindhold. Fadet giver whiskyen en rødbrunlig farve og en dyb sødme med noter af tørrede frugter og rosiner, som giver en meget behagelig dram.

Odyssey Pale Destillat
Destillatet er brygget på vores odyssey pale malt, fremstillet af vores egen odyssey-byg dyrket på Gyrup. Den brygges helt friskmaltet, direkte fra malteriet. Malten er lys, og med en rig maltsmag, som minder om nødder og kiks.

Du kan følge whiskyens udvikling undervejs. Vi fylder sammen fadet, og du får en sample af den new-make som vi sammen fylder på fadet. Hvert år inviterer vi til fadejer-dag her på gården. Her kan du smage hvordan fadet udvikler sig, samtidig tager vi en fadprøve til dig.

Efter de tre års lagring tapper vi dine flasker på fadstyrke, præcis som det lå på fadet.
Vi forventer otte flasker på fadstyrke for hver andel på fem liter.

KORN: Odyssey Byg
MALT: Pale malt
FAD: 1st-fill Ex-Oloroso eller Ex-PX, 60 liter
DYRKET AF: Gyrup, Denmark
ALDER: 3 år
VOLUME
5 liter/andel
ALKOHOL
63,5 % vol

Opdatering 27.7.20: Alle fadandele er nu solgt, og fordelt til de nye fadejere. Vi glæder os til at fylde fadene i slutningen af august. Vi forventer at have nye fadandele til salg i slutningen af året.

Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Med andelen sikrer du dig en af andelene af et 60 liters ex-PX eller ex-Oloroso fad, som fyldes med destillat af odyssey pale malt. Fadet skal lagre i tre år. Fadene bliver fyldt d. 30. august 2020.

Andelen inkluderer:
– Certifikat som bevis på din anpart
– 5 liter økologisk new-make, 63.5 % vol.
– Forventet 8 flasker whisky, tappet på fadstyrke.
– Påfyldning på dit fad.
– Lagring i tre år frem til aftapning.
– Aftapning, flaskning og etiketering af den færdige whisky .
– Invitation til fadfyldning og fadejerdage så længe vi har dit fad her
– Tre fadprøver, så du kan følge med i udviklingen.
– Alle forsikringer, punktafgifter og moms.

Fadandelen indkluderer ikke:
Fadet efter endt lagring

Betingelser for fadandele