Fadandel – Let bøgerøg på Bourbon eller Sherry

DKK 4.500

Bliv medejer af et Thy Whisky-fad og skab din egen økologiske danske single malt whisky. Vær med, når vi fylder fadet, følg udviklingen, og nyd resultatet med dine egne flasker Thy Whisky, når vi tapper fadet efter fem års lagring.

Du kan nu være med til at fylde et 120 liters bourbon eller amontillado sherryfad i januar 2022. Fadet fyldes med et let bøgerøget destillat

Du kan følge whiskyens udvikling undervejs. Vi fylder sammen fadet, og du får en sample af den new make, som vi sammen fylder på fadet. Tre gange undervejs inviterer vi til fadejerdag her på gården. Her kan du smage hvordan fadet udvikler sig, samtidig tager vi en fadprøve til dig.

Vi forventer at fadene er klar til tapning efter fem års lagring. Når de er klar, tapper vi dine flasker på fadstyrke, præcis som det lå på fadet. Udbyttet efter afdampning (Angel’s share) varierer fad for fad. Vi forventer syv til otte flasker på fadstyrke for hver andel på godt fem liter.

KORN: Odyssey Byg
MALT: Pale og bøgerøget malt
FAD: 1st fill bourbon eller amontillado sherry, 120 liter
DYRKET AF: Gyrup, Denmark
ALDER: 4-5 år
VOLUME
5,3 liter/andel
ALKOHOL
59,5 % vol
Ryd
Varenummer (SKU): N/A Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

Let bøgerøget destillat
Destillatet er lavet af en blanding af vores pale malt og bøgerøgede malt. Den er røget, men uden at det bliver for dominerende. Den balancerede røg men giver dybde, mundfylde og kompleksitet, men den er samtidig blid og efterlader god plads til maltsødmen og kornfylden fra den lyse pale malt.

Vi har valgt at forsøge gå lidt ned i alkoholstyrke fra vores tidligere fadejerfade, men til gengæld kompensere med ekstra 30 cl new make. Det tror vi kan give en meget behagelig fadstyrke whisky i sidste ende og en afdæmpet og balanceret udtræk af smag fra fadene oven de næste 5 år.

Bourbon eller Amontillado fad
Du kan vælge mellem to forskellige fade – et 1st fill bourbon fad eller et 1st fill sherryfad af typen ‘amontillado’.

Et 120 liters bourbon fad kaldes også ‘Quarter cask’. Fadet stammer fra destilleriet Heaven Hill, hvor det har været brugt til at lagre bourbon whisky i 3-4 år. Det amerikanske egetræ giver en vanilje-sød whisky, som efterlader røgen ren og uspoleret. Hvis du var heldig at smage vores Distillery Edition Cask 69 fra i sommer, har du en idé om retningen denne whisky vil tage, dog med lidt mere røg.

Det andet fad er en nytilflytter i vores whiskylager – men af samme størrelse. Sherrytypen amontillado er kendetegnet ved at være mørkere end ‘fino’ men lysere end ‘oloroso’. Amontillado sherry er kendt for komplekse noter af nødder, tobak og et delikat strejf af gammelt egetræ. Vi forventer stadig masser af vinøs sødme, som vores tidligere sherry fadlagrede aftapninger. Men det vil være en mindre intens sød smag af tørrede frugter end de oloroso og PX fade vi tidligere har tilbudt som fadejerfade.

Med andelen sikrer du dig 5,3 liter på et 120 liters bourbon eller amontillado fad, som fyldes med destillat af et let bøgerøget destillat. Fadet skal lagre i ca fem år. Fadene er fyldt d. 9. januar 2022. Grundet Coronasituationen afholdes den første fadejerdag den 20. marts 2022.

Fadandelene sælges frem til fadejerdagen den 20. marts 2022.

Andelen inkluderer:
– Certifikat som bevis på din anpart
– 5,3 liter økologisk new-make, 59.5 % vol.
– Forventet ca. 8 flasker whisky á 50 cl, tappet på fadstyrke.
– Påfyldning på dit fad.
– Lagring i cirka fem år frem til aftapning (primo 2027).
– Aftapning, flaskning og etikettering af den færdige whisky.
– Invitation til fadfyldning og fadejerdage når fadet fylder 2, 4 og ved tapning (medio 2027)
– Tre fadprøver, så du kan følge med i udviklingen.
– Alle forsikringer, punktafgifter og moms.

Fadandelen inkluderer ikke:
Fadet efter endt lagring

Betingelser for fadandele