Fadandel – 10 års bourbon barrel

DKK 4.500

Har du god tålmodighed, og vil du gerne have lidt alder på din whisky? Bliv medejer af et Thy Whisky-fad og skab din egen økologiske danske single malt whisky efter 10 års lagring. Vi fylder den 4. september et 200 liters Bourbon barrel. Fadet fyldes med et bøgerøget destillat. Det skal lagres i hele 10 år inden flaskerne tappes.

Du kan følge whiskyens udvikling undervejs. Vi fylder sammen fadet, og du får en sample af den new make, som vi sammen fylder på fadet. Tre gange undervejs inviterer vi til fadejerdag her på gården. Her kan du smage hvordan fadet udvikler sig, samtidig tager vi en fadprøve til dig.

Vi satser på at dette fad skal tappes efter 10 års lagring. Når ventetiden er ovre, tapper vi dine flasker på fadstyrke, præcis som det lå på fadet. Udbyttet efter afdampning (Angel’s share) varierer fad for fad, men vi forventer 9-10 flasker på fadstyrke for hver andel på 7.5 liter.

KORN: Odyssey Byg
MALT: Bøgerøget malt
FAD: 1st fill bourbon, 200 liter
DYRKET AF: Gyrup, Denmark
ALDER: 10 år
VOLUME
7,5 liter/andel
ALKOHOL
63,5 % vol

Vi fylder i alt 3 fade af denne type. Din andel er i ét af disse fade.
Opdatering, 22.06.22: Interessen og tålmodigheden er høj for disse fade. Allerede på fem dage har er de første første fade solgt. Vi finder et ekstra fad frem, så det bliver til fire fade i alt.

Kun 9 tilbage på lager

Beskrivelse

Vil du være med til at lave en 10 års Thy Whisky?
Vi har fået mange henvendelser om fadandele med længere lagring. Så nu fylder vi et fad sammen med jer, som skal ligge i 10 år.

10 år er lang tid at vente – det ved vi.

Vi har valgt at gøre denne andel væsentligt større, end vi er vant til – men til den samme pris (4.500 kr.). Så der er der både lidt mere til englene i fadlageret on måske en ekstra flaske eller to i sidste ende.

Hver andel er på 7,5 liter destillat med en alkoholstyrke på 63,5% vol. Den større mængde gør, at vi forventer, at der kan tappes 9-10 flasker per andel efter 10 år.

Det aldrende bourbon-fad
Det store bourbonfad fylder vi med et bøgerøget destillat lavet på den økologiske Odyssey byg. Bøgerøgen er vores signaturrøg, inspireret af den danske røgtradition. Den efterlader en mild og behagelig note af bålrøg og en rig sødme i destillatet med mindre skarpe medicinske aromaer, end man oplever med traditionel tørverøg.

Fadet er et helt frisk 1st fill bourbon fad. Det tilføjer vanilje og honningsødme til destillatet sammen med lidt egetræ og krydrede noter. I løbet af lagringen vil whiskyen år for år udvikle flere frugtige aromaer. Et 200 liters bourbon-fad er standard-fadet i whiskyverdenen. Det er mindre aktivt end de mindre fade, som vi før har udbudt som fadandele, og fade som før har indeholdt fx sherry. Derfor kan det ofte lagre længere inden den optimale balance imellem destillat og fad opnås.

Vi vil gerne skabe en balanceret 10-års single malt med masser af sødme og kraft. Det er et forsøg. Vi håber I vil være med.

Andelen inkluderer:
– Certifikat som bevis på din anpart
– 7,5 liter økologisk new-make, 63,5 % vol.
– Forventet 9-10 flasker whisky á 50 cl, tappet på fadstyrke.
– Påfyldning på dit fad
– Lagring i cirka 10 år frem til aftapning (2032-2033)
– Aftapning, flaskning og etikettering af den færdige whisky.
– Invitation til fadfyldning og fadejerdage, når fadet fyldes og når det fylder 4, 7 og 10 år
– Tre fadprøver, så du kan følge med i udviklingen.
– Alle forsikringer, punktafgifter og moms.

Fadandelen inkluderer ikke:
Fadet efter endt lagring

Betingelser for fadandele