Fad no°4 – Kræn Klemme [Udsolgt]

DKK 1.100

50 cl | 52,0% vol | 95 flasker | Single malt | Single Cask | ikke koldfiltreret

Eg | Ex-Bourbon

Tilvirket på Imperial byg dyrket økologisk og høstet 2011 på mark no° 45-0, Gyrup, Thy.
Maltet økologisk på Fuglebjerggård.
Vand fra Hjortdal v/Tranum.
Brændt og tappet på Nordisk Brænderi.

Lagt på fad 10.12.2012
Tappet 15.07.2016

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Med Kræn Klemme – vores fjerdefødte – fortsætter vi forsøgene med den gamle Imperial-byg fra slut 1800-tallet. En gammel kornsort som Imperial bidrager ikke med høj effektivitet – faktisk har vi nærmest brugt dobbelt så meget korn per flaske, som hvis vi brugte en moderne bygsort. Men det kan smages.

Byggen er som altid dyrket på vores egne marker (45-0) på Gyrup i Thy. Den er maltet på Fuglebjerggård, mens mæskning og gæring er foregået på Nordisk Brænderi. Den er hånddestilleret på Anders kobberapparatet, og modnet på et lille ex-bourbonfad, der blev fundet egnet til dråberne. Vi har tappet hele fadet på 52,0 % vol alkohol – blot 95 flasker i alt – som naturligvis alle er nummereret og underskrevet af bonden selv.

…Spis nu noget! Ræk til flæsket!
Skænk en dram mere op! Sådan gik den pågående og husmoderlige insisteren, når kvindfolkene i uselvisk iver vartede op om Kræn Klemme og den besøgende pranger, som var bænket om bordet i alvorligt ærinde: At runde en god handel af med et festligt lidkøb. Lige så berygtet Kræn Klemme var for sin evne til at presse den sidste blodsdråbe ud af enhver handel, lige så berømmet var han for sit værtsskab ved den efterfølgende festivitas. Og hans kone, Katrine forstod at »nøde« sine gæster – at presse alt rigelige mængder føde indenbords i den intetanende sjæl. Nok skulle maden være god, men selve »nødningen« var det væsentligste ved et thylandsk gilde. Denne whisky, Kræn Klemme får det bedste frem i de gode stunder, og det bliver nok ikke nødvendigt at nøde dine gæster før flasken er tom.