Virtuel smagning hos Thy Whisky

AMERIKANSKE WHISKYFADE

Onsdag d. 29. december 2021 kl 20-22

Kom til virtuel smagning direkte fra destilleriet i Thy imellem jul og nytår.

Vi skal have næsen helt ned i fadene, dufte og smage, når vi tager dig ind med ind i vores verden af whisky, fade og korn. Denne gang kredser vi omkring de amerikanske fade, fra nye fade af amerikansk egetræ, vores egne spelt-rye fade og forskellige bourbonfade. Vi skal smage på i alt syv forskellige samples – både officielle frigivelser og fadprøver af de fade, vi synes er mest spændende lige nu.

Sidste gang var vi over 500 der smagte sammen - vi glæder os til at gå live igen!

/Jakob og Andreas
Thy Whisky

Se smagningen her

DISSE WHISKYER BLEV FRIGIVET EFTER SMAGNINGEN

Ny Spelt-Rye

En utraditionel rye, med et klart nordisk præg og med et kompleks smagsudtryk. Blandt andet tappet af fad 219. Duften minder os om den blomstrende lynghede ved Vesterhavet.

127 flasker | 58.3 % vol | 4 år
1000 kr | Frigives 29. december

Frigives her

Distillery Edition - Cask 164

Denne single cask whisky er lavet på vores unikke bøgerøgede destillat, som har lagret i fire år på et 1st fill bourbon quarter cask.
Whiskyen er aftappet specielt til vores virtuelle smagning i julen 2021.

127 flasker | 58.3 % vol | 4 år
1000 kr | Frigives 29. december

Frigives her

PROGRAM

Vi skal dybt i de amerikanske fade. Det amerikanske egetræ 'American White Oak' er populær til whiskyproduktion, men rummer alligevel en stor variation - fra de taninholdige nye fade til de vanilje-aromatiske bourbonfade.

Vi starter i kornlageret, hvor vi finder rug og spelt frem til at skabe vores Spelt-Rye, som er lagret på nye fade af amerikansk egetræ. Kombinationen af rugen, spelten og de nye fade skaber kraftig whisky med massere af krydderier..

Vi skal smage både vores seneste aftapning af Spelt-Rye, en ældre fadprøve af Spelt-Rye Whisky og en single malt whisky lagret på Spelt-Rye fade.

Herefter åbner vi for bourbon-fadene. Tre vidt forskellige fade med tre vidt forskellige destillater i - en octave med karamelmalt, en quartercask med bøgerøg og en helt klassisk bourbon barrel på vores urøgede destillat. Vidt forskellige, men i alle finder man den søde og bløde vanilje fra den amerikanske egetræ.

Smagesættet indeholder

- 7 samples af 3 cl økologisk whisky og spiritus
- Thy Whisky smageglas
- Smagsprøver af malt

Hver sample indeholder 3 cl, så der er nok til at gemme lidt og tilbage dagen efter. Et smagesæt koster 399 kr, incl gratis fragt til pakkeshop.

Køb smagesættet her

SMAGEPROGRAM

Undervejs smager vi på følgende smagsprøver.

Thy Spelt-Rye
Spelt-, rug- og bygmalt, New Oak, 2 år, 49,5% vol.

Spelt-Rye på nyt egetræ - Fadprøve
Spelt-, rug- og bygmalt, New Oak, 3 år
--
Imperial byg på Ex-SpeltRye - Fadprøve
Imperial malt, Ex Spelt-Rye fad, 3 år
--
Thy Whisky No. 15 – Fjordboen
Pale malt, oloroso og bourbon cask, 3 år, 49,5 % vol.
--
Kara malt på Bourbon Octave - Fadprøve
Kara malt, Odyssey byg, Bourbon Octave, 3 år

Bøgerøg på Bourbon Quarter cask - Fadprøve
Bøgerøget malt, Odyssey Byg, Bourbon Quarter Cask, 4 år

Pale malt på Bourbon barrel - Fadprøve
Pale malt, Odyssey Byg, Bourbon Barrel, 5-6 år

Spørgsmål og svar

Hvor sker det?

Hele smagningen sendes live på denne side, og på vores Facebook-side, så alle kan være med. Onsdag d. 29. december 2021 kl 20-22.
Undervejs kan I stille spørgsmål eller kommentarer til smagningen. Det sker live på facebook.

Kan jeg købe den whisky jeg smager?

På aftenen frigiver vi to nye whiskyer. En ny Spelt-Rye - meget lig fad 219, som vi sammen skal smage på, og fad 164 - den bøgerøgede whisky på bourbon quarter cask. Der er tappet henholdsvis 820 og 127 flasker af hver. Vi sælger også et begrænset parti af Thy Whisky No 15 - Fjordboen.

Under smagningen er webshoppen lukket. Den åbner op efter smagningen, ca kl 22. Webshoppen vil have et venteværelse og kø-system.

Venteværelse og kø-system ved frigivelserne.

For ikke at få for stort pres på vores hjemmeside, vil der under disse frigivelser være venteværelse og kø til vores webshop.

Frigivelserne vil fungere sådan her:

Venteværelse 120 minutter før frigivelse
Undervejs i vores virtuelle smagning, d. 29. december kl 20-22, vil man blive mødt af et venteværelse, når man besøger vores hjemmeside. I venteværelset er der adgang til alle.

Alle i venteværelset får tilfældigt nummer i køen
Alle i venteværelset bliver tildelt et kø-nummer når webshoppen åbnes efter den virtuelle smagning, omkring klokken 22. Nummeret fordeles ved lodtrækning. Det er således ingen forskel på, om du går ind i venteværelset lige inden frigivelsen eller en time før.
Støder du til senere, kommer du naturligvis bagerst i køen.

Kø med plads til alle
Vi sørger for at lukke jer ind i butikken, så der er god plads, og så vores servere kan følge med. Du beholder dit nummer i køen imens du venter, også selvom du lukker din browser eller besøger en anden hjemmeside. Nummeret er aktivt i 10 minutter fra det bliver din tur.

Når ventetiden er overstået får du automatisk adgang til webshoppen, og kan i ro og mag købe din whisky. Betaling med kort eller Mobilepay.
Har du spørgsmål til frigivelsen, kø-systemet eller andet, er du velkommen til at ringe til Andreas på telefon 22754819.

Kan jeg se smagningen efterfølgende

Ja, du kan se smagningen her og på vores facebook-side efterfølgende.

Hvad nu hvis jeg ikke har facebook?

Smagningen sendes live lige her fra denne side, og kan ses uden konto hos Facebook. Vil du kommentere og stille spørgsmål kræver det dog et login til Facebook.

Se vores sidste smagning her