Velkommen til Virtuel Smagning hos Thy Whisky

BYG, PORTER OG RØG

Fredag d. 9. april 2021 kl 20-21.30

Kom til virtuel smagning direkte fra destilleriet i Thy. Vi skal have næsen helt ned i fadene, dufte og smage, når vi tager dig ind med ind i vores verden af whisky, fade og korn. Vi skal smage på hele syv forskellige samples – både officielle frigivelser og fadprøver på de fade, vi synes er mest spændende lige nu. Vi glæder os til det her!

/Jakob og Andreas
Thy Whisky

Følg smagningen her (Videoen er først tilgængelig fra kl 19.30)

Prøv vores whisky

I anledningen af dagens smagning sælger vi ekslusivt af for seneste udgivelser. Flasker der ellers er reserveret til vores gårdbutik.

Distillery Edition - Cask 401

Vi laver hele tiden nye eksperimenter med destillater og fadtyper. Nogle af vores eksperimenter bliver til særlige frigivelser - en "Distillery Edition". Distillery Edition - cask no 401 tappes i dag, og sælges kun via vores webshop.

Fadet er tappet på fadstyrke, udbytte på 136 flasker. 

Frigives her

Spørgsmål og svar

Hvor sker det?

Hele smagningen sendes live på denne side, og på vores Facebook-side, så alle kan være med.
Undervejs kan I stille spørgsmål eller kommentarer til smagningen. Det sker live på facebook.

Kan jeg nå at få et smagesæt endnu?

Nej desværre, alle smagesæt er udsolgt

Kan jeg købe den whisky jeg smager?

Ja, men ikke alle sammen. Vi holder webshoppen åben hele aftenen, og det vil være muligt at købe et begrænset antal af både Thy Whisky No. 13 - Stovt og Thy Whisky No. 14. 

Ligeledes tapper vi på aftenen en særlig Destillery Edition, af fad no 401. Denne sættes til salgt på vores webshop efter smagningen.

Kan jeg se smagningen efterfølgende

Ja, du kan se smagningen her og på vores facebook-side efterfølgende.

Hvad nu hvis jeg ikke har facebook?

Smagningen sendes live lige her fra denne side. Vil du kommentere og stille spørgsmål kræver det dog et login til Facebook.

SESSIONER

Smagningen falder i tre sessioner. Hver fortæller de noget vigtigt om vores whisky.

Byg
Vi dyrker en række gamle sorter af byg på vores gård. Kornsorter, der for længst er sendt på pension i den etablerede whiskyverden. Men vi holder fast i dem, for vi kan smage forskel. Vi skal smage på både destillat og whisky lavet på de gamle sorter, både Imperial, Langelandsbyg og Erhard Fredriksen byg.

Porter.
Limfjordsporter og Thy Whisky er efterhånden blevet gode venner. Vi dykker ned i samspillet imellem de to hvor vi både smager på den nye Limfjordsporter med Thy Whisky og på vores whisky Stovt som er lagret på Limfjordsporter-fade.

Røg
Bøgerøg spiller hovedrollen i Thy Whisky No. 14 – Bøg, efterfølgere til den whisky, som blev kåret til Europas bedste af Jim Murray. Vi skal smage på den nye aftapning og en fadprøve – et enkelt fad, tappet på fadstyrke.

SMAGEPROGRAM

Undervejs smager vi på følgende smagsprøver.

Destillat af Imperialbyg
Destillat, 63,5 % vol
Thy Whisky No. 12 – Kornmod

Langelandsbyg, Bourbon/Oloroso, 3 år, 52,5 % vol
Fad 70 med Erhard Frederiksen-byg

Oloroso, 4 år, ca. 60% vol (fadstyrke)

Thy Whisky No. 13 – Stovt
Porter-finish, 3 år, 51,0 % vol
Fad 401 med Münchner malt

PX/Bourbon, 3 år, ca. 60% vol (fadstyrke)
Limfjordsporter x Thy Whisky

Øl, Thisted Bryghus, 50 cl, 8,5 % vol

Thy Whisky No. 14 – Bøg
TBA
Single cask Bøgerøg

Oloroso, 3 år, ca. 60% vol (fadstyrke)