IMG_5069IMG_5050Så er næste generation af whisky fra Thy sat i verden. Og den var længe ventet.

Allerede i foråret håbede vi, at den rette modning var indtrådt. Men en forsigtig test afslørede, at det endnu ikke var tid og først her i det sene efterår fandt begge »tvillinger« – som vi kalder dem på grund af det fælles ophav – nåde for både bonden og destillatørens smagsløg.

Fad No2 er lavet på vores egen Powermalt høstet ved vestkysten og gammeldags gulvmaltet før mæskning af urt, gæring og destillering på vores kobber-destillationsanlæg.

I sommeren 2011 blev den lagt til lagring på et gammelt bourbonfad, og efter 3 år i sensommeren 2014 fordelt på to fade: et ombygget bourbon, Fad No2a og et ombygget sherry, Fad No 2b. Her har den sidste modning udviklet dét, der først var én whisky til to forskellige og alligevel komplimenterende smagsoplevelser: Den gæve og fyldige »Hawboen« og den lidt mildere og rundere »Fjorboen«, der begge er en ikke filtreret single malt på 48% vol.

Vi har ikke nænnet at adskille de to samhørige thyboer, så de sælges som tvillingesæt à 2 flasker på 35 cl sat sammen i et stykke »jysk teak« – en klods af smukt forarbejdet elmetræ fra whiskyens hjemsted, Slægtsgården Gyrup.

 IMG_1133