Stedet

Et moderne økologisk landbrug Thy Whisky holder til på Gyrup, et økologisk landbrug i Thy. Her har vi været i syv generationer. Thy Whisky laves af gårdens korn, og alle restprodukter fra produktion føres tilbage til gårdens dyr eller marker. Gyrup er et moderne økologisk landbrug. Vores 170 malkekøer afgræsser engene og markerne omkring gården, … Read More

Processen

MarkenWhisky er lavet af korn. Kun korn. Vi dyrker den selv på vores marker. Økologisk byg, rug eller spelt af aller fineste kvalitet. På gården tørrer og renser vi kornet så den kan holde sig hele året, og så i kun har de bedste kerner tilbage. Resten spiser køerne. Særlig byg er vigtig. Den indeholder … Read More

Menneskene

Thy Whisky er grundlagt i 2010 af Nicolaj Nicolajsen, økologisk landmand  på Gyrup og Thybo. Nicolaj havde længe overvejet hvor man kunne kombinere den dybe faglighed i landmandsfaget med trangen til at skabe noget unikt af gårdens gode råvarer, som kunne ligge kimen til næste generation på gården. Svaret var ikke længere væk end kisten … Read More

Whiskyen

Fjordboen Vores sherry-fad lagrede whisky. Vi laver vores whisky på slægtsgården Gyrup i Thy. Midt imellem de stormblæste Vesterhavsklitter og de bløde enge ned mod Limfjorden. Omgivet af hawboere, præget af sandet og Vesterhavet, og fjordboere rundet af de blidere enge mod øst. Denne er til fjordboerne. Mildnet af sødmen og vinen fra gamle sherryfade. Lidt som dem, livskraftig … Read More

Råvarerne

Vores eget korn   Whisky er lavet af korn. Kun korn. Derfor er kvaliteten af råvarerne utrolig vigtig. Derfor dyrker vi den selv. Vi starter arbejdet på vores økologiske marker. Vi har dyrket byg her i syv generationer, og ser ingen grund til at det ikke skal fortsætte. Når vi selv dyrker kornet har vi … Read More