Vores eget korn

 

Whisky er lavet af korn. Kun korn. Derfor er kvaliteten af råvarerne utrolig vigtig. Derfor dyrker vi den selv.

Vi starter arbejdet på vores økologiske marker. Vi har dyrket byg her i syv generationer, og ser ingen grund til at det ikke skal fortsætte. Når vi selv dyrker kornet har vi selv fuld kontrol over hvilke sorter og hvilken kvalitet vi bruger til vores whisky og det giver en kolossal tilfredsstillelse at vide, at vi selv har haft hånd om produktionen, helt fra vi satte kornet i marken en lun forårsdag. Samtidig betyder det, at kornet kun kommer fra få marker lige omkring vores gård, og vi ved altid præcis hvor den er dyrket.

Gamle og moderne
sorter

Byg er ikke bare byg. Der er en enorm variation i sorter, som hver især kan bidrage med noget til vores whisky. Vi har igennem mange år jagtet de sorter som vi synes er gode. Gode at dyrke på vores økologiske marker, gode at malte og brygge med, og som smager godt. Vi dyrker både de moderne og de traditionelle, men også lavtydende, gamle kornsorter fra tiden før 30´erne, da landbruget ikke sprøjtede og brugte kunstgødning. Det er velegnede til den økologiske drift.

Økologisk
Selvfølgelig

For os er økologi en selvfølge. Det handler om at passe på naturen, på vandet og dyrelivet. Derfor parkerede vi sprøjten for mere en 20 år siden, og finder den aldrig frem igen. Når vi ikke bruger hverken sprøjtegifte eller kunstgødning på vores marker opretholder vi en natulig cirkulær balance på gården. Altssammen centreret omkring vores to store produktioner på gården: Whisky og mælk.

Intet går til spilde

Vores malkekøer spiser græs, om sommeren ude på marken og om vinteren i den lune stald. Det kræver store mængder græs, som samtidig sørger for at holde vores marker i naturlig balance. Samtidig giver køerne os gødning til markerne.

På den måde kan vi dyrke korn af højeste kvalitet uden brug af kunstig gødning. Når vi høstet kornet vælger vi det bedste ud til mad. Enten brød, kerner, øl eller whisky. Alle restprodukterne fra produktionen spiser køerne, og de kommer på den måde tilbage i kredsløbet. Intet går til spilde, alt bliver brugt. Det giver mening.