Marken

Whisky er lavet af korn. Kun korn. Vi dyrker den selv på vores marker. Økologisk byg, rug eller spelt af aller fineste kvalitet. På gården tørrer og renser vi kornet så den kan holde sig hele året, og så i kun har de bedste kerner tilbage. Resten spiser køerne. Særlig byg er vigtig. Den indeholder enzymer (amulase) som kan lave stivelsen om til sukker.

Malteriet

Næste skridt foregår i vores malteri. Her sættes kornet i støb (gøres vådt) og spirer. Det skal spire for at vi kan danne de vigtige enzymer (amulase) som omdanner kornet til sukker, og for at modificere den stivelse som er i kornet. Vi har selv designet og bygget malteriet. Tromlen hvori kornet spirer drejer rundt et par gange om dagen for at fordele kornet jævnt og sikre at spirerne ikke gror sammen. Det hele er et lukket system, så vi undervejs kontrollerer vi fugtigheden og temperaturen nøje og lave præcis den malt vi gerne vil have.

Til slut tørres malten. Fugtigheden og temperaturen afgør hvilken smag og farve malten får. For eksempel kan vi skabe en intens smag af karamel.

Vi laver malt både til vores whisky, til andre nordiske whiskydestillerier og mikrobryggere på malteriet. Læs mere på www.gyrupmalt.dk

 

Bryggeriet

For os er økologi en selvfølge. Det handler om at passe på naturen, på vandet og dyrelivet. Derfor parkerede vi sprøjten for mere en 20 år siden, og finder den aldrig frem igen. Når vi ikke bruger hverken sprøjtegifte eller kunstgødning på vores marker opretholder vi en natulig cirkulær balance på gården. Altssammen centreret omkring vores to store produktioner: Whisky og mælk.

Destilleriet

Vores malkekøer spiser græs, om sommeren ude på marken og om vinteren i den lune stald. Det kræver store mængder græs, som samtidig sørger for at holde vores marker i balance med et naturligt sædskifte. Samtidig giver køerne os gødning til markerne. På den måde kan vi dyrke korn af højeste kvalitet uden brug af kunstig gødning. Når vi høstet kornet vælger vi det bedste ud til mad. Enten brød, kerner, øl eller whisky. Alle restprodukterne fra produktionen æder køerne, og de kommer på den måde tilbage i kredsløbet. Intet går til spilde.

Fadlageret

Vores malkekøer spiser græs, om sommeren ude på marken og om vinteren i den lune stald. Det kræver store mængder græs, som samtidig sørger for at holde vores marker i balance med et naturligt sædskifte. Samtidig giver køerne os gødning til markerne. På den måde kan vi dyrke korn af højeste kvalitet uden brug af kunstig gødning. Når vi høstet kornet vælger vi det bedste ud til mad. Enten brød, kerner, øl eller whisky. Alle restprodukterne fra produktionen æder køerne, og de kommer på den måde tilbage i kredsløbet. Intet går til spilde.

Tapperiet

Vores malkekøer spiser græs, om sommeren ude på marken og om vinteren i den lune stald. Det kræver store mængder græs, som samtidig sørger for at holde vores marker i balance med et naturligt sædskifte. Samtidig giver køerne os gødning til markerne. På den måde kan vi dyrke korn af højeste kvalitet uden brug af kunstig gødning. Når vi høstet kornet vælger vi det bedste ud til mad. Enten brød, kerner, øl eller whisky. Alle restprodukterne fra produktionen æder køerne, og de kommer på den måde tilbage i kredsløbet. Intet går til spilde.