Thy Whisky Destilleri ligger på vores slægtsgård Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved det vindomsuste Vesterhav som nærmeste nabo
Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet - de seneste otte generationer har gården tilhørt vores familie. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 450 hektar planteavl.
Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy.
Der er mange destillerier i verden, men meget få har holdt fast i at dyrke egne marker, bruge lokale råvarer og egen maltproduktion. Med effektivisering som hovedmål er meget af det lokale og særegne i begrebet "single malt whisky" forsvundet.
I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup og Thy Whisky, som det første økologiske single estate whisky destilleri, som vi i hvert tilfælde kender til.

"Thy Whisky er knyttet til dette sted, så man skal kunne smage markerne og kornet i hver eneste tår."

- Jakob Stjernholm, medejer
8. generation
I dag bruger vi både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe vores whisky. Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Vi arbejder efter bedst mulig kvalitet, ikke ensartethed. Derfor tapper vi vores whisky som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver sin egen.

Medaljer og anerkendelser:

- San Francisco World Spirits Competition 2015, Sølv (Thy Whisky No. 1)
- San Francisco World Spirits Competition 2017, Sølv (Thy Whisky No. 6), Sølv (Thy Whisky No. 7)
- Jim Murray's Whiskybible, 2017, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 3)
- Jim Murray's Whiskybible, 2018, bedømmelse 90.5 (Thy Whisky No. 6)
- International Wine and Spirits Competition 2018, Sølv (Thy Whisky No. 7), Sølv (Thy Whisky No. 8)
- San Francisco World Spirits Competition 2019, Sølv (Thy Whisky No. 8), Sølv (Thy Spelt-Rye)
- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 8)
- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 96.5, Gold Liquid Award - European Whisky of the year (Thy Whisky No. 9)