Cask Share – 5 years PX Sherry

DKK 4.500

Bliv medejer af et Thy Whisky-fad og skab din egen økologiske danske single malt whisky. Vær med, når vi fylder fadet, følg udviklingen, og nyd resultatet med dine egne flasker Thy Whisky, når vi tapper fadet efter 5 års lagring.

Du kan nu være med til at fylde et 120 liters PX sherryfad den 4. September 2022.

Du kan følge whiskyens udvikling undervejs. Vi fylder sammen fadet, og du får en sample af den new make, som vi sammen fylder på fadet. Tre gange undervejs inviterer vi til fadejerdag her på gården. Her kan du smage hvordan fadet udvikler sig, samtidig tager vi en fadprøve til dig.

Vi forventer at fadene er klar til tapning efter fem års lagring. Når de er klar, tapper vi dine flasker på fadstyrke, præcis som det lå på fadet. Udbyttet efter afdampning (Angel’s share) varierer fad for fad. Vi forventer 8-9 flasker på fadstyrke for hver andel på godt seks liter.

KORN: Odyssey Byg
MALT: Pale malt
FAD: 1st fill PX sherry, 120 liter
DYRKET AF: Gyrup, Denmark
ALDER: 5 år
VOLUME
6 liter/andel
ALKOHOL
59,5 % vol

In stock

What name do you want on the certificate

Description

Større andele – samme pris
Vi har valgt at forsøge gå lidt ned i alkoholstyrke fra vores tidligere fadejerfade og samtidig fylder vi ekstra destillat på. Hver andel er således 6 liter, en hel liter mere end tidligere. Vores produktion er blevet mere effektiv, og det skal komme jer til gode – derfor er prisen uændret. Den lavere fadstyrke tror vi, kan give en meget behagelig fadstyrke-whisky i sidste ende og en afdæmpet og balanceret udtræk af smag fra fadene oven de næste 5 år.

Den søde PX sherry
Du kan vælge mellem to forskellige fade – et 1st fill bourbon barrel, som skal lagres i 10 år, eller et 1st fill sherryfad af typen PX som lagres i 5 år.
Dette er PX fadet, som fyldes med et destillat af pale malt.

Pale malt er vores urøgede destillat lavet på den økologiske Odyssey byg. Det bidrager med den maltede karakter, som er så karakteristisk for en Thy Whisky, sammen med støvet korn og frugtige aromaer.

Fadet er et 1st fill PX quarter cask, som har indholdt den søde PX sherry i ihvert fald 20-30 år forud. Sherryen har fjernet de bitre tanniner fra egetræet. I stedet har det tilføjes varme og søde aromaer af mørk moscovado sukker og sukkerrør, fornemmelsen af gammel træ og mundfylde, som virkeligt balancerer fint med destillatet til at skabe en whisky af høj kompleksitet.

Friske PX fade er aktive fade, så vi forventer at 5 års lagring er optimalt for at opnå en velbalanceret whisky og give en intens, sød og aromatisk whisky-oplevelse.

Andelen inkluderer:
– Certifikat som bevis på din anpart
– 6 liter økologisk new-make, 59.5 % vol.
– Forventet 8-9 flasker whisky á 50 cl, tappet på fadstyrke.
– Påfyldning på dit fad.
– Lagring i cirka fem år frem til aftapning (2027-2028).
– Aftapning, flaskning og etikettering af den færdige whisky.
– Invitation til fadfyldning og fadejerdage når fadet fylder 2, 4 og 5 år
– Tre fadprøver, så du kan følge med i udviklingen.
– Alle forsikringer, punktafgifter og moms.

Fadandelen inkluderer ikke:
Fadet efter endt lagring

Betingelser for fadandele