Frigivelsen af den førstefødte…

Frigivelsen af den førstefødte…

Der var feststemning i “æ redningshus”, da vores førstefødte skulle døbes, og whisky-bæltet for en enkelt lørdag eftermiddag rykkede til Klitmøller på den jyske nordvestkyst i Thy. Op imod et par hundrede mennesker var så “høflige” at møde frem for at smage på indholdet af de første flasker af vores nye Thy Whisky, Fad no1.

Der var selvfølgelig smagsprøver til alle på de gyldne dråber – og også på en række andre Thy specialiteter. Og mange var kommet for at hente den flaske, som de på forhånd havde købt certifikat til, da whiskyen før tapning stadig trak smag af egetræ på det gamle sherryfad hjemme på lageret hos Nordisk Brænderi.

Vi var selvfølgelig meget spændte på ansigtsudtrykkene, da der blev nippet til de små glas. Men der var heldigvis flere, der lagde mimikken i bløde folder, end folk, der rynkede r..! Så der var rift om den nye whisky, og med et forsalg på 80 certifikater, er der nu under 200 flasker tilbage af de kun 336 flasker, som er tappet fra første fad.

En af de besøgende – frøhandleren fra Thisted, John Holst, som har stor passion for whisky og også sælger af dem – havde fået et certifikat af sit personale men måtte absolut købe yderligere en flaske. Det skal være usagt, om det var et udslag af eftermiddagens opløftede stemning, men i hvert fald så var han af den mening, at Thy Whisky, Fad no1 kunne gå hen og blive et samlerobjekt. Der er lavet meget få flasker – den smager rigtig godt – det er et sjovt produkt fra Thy med en god historie – og så kan vi jo nu påviseligt lave whisky heroppe i det nordvestjyske.

Vin og whisky kenderen, Jørgen la Cour-Harbo tog os alle med på en lille causerende rundrejse i whiskyens verden og gav premierebarnet et par go´e ord med på vejen. Og borgmester i Thisted, Lene Kjelgaard Jensen, beærede os med både besøg og tale, hvori hun spøgefuldt mente at “snapseruten” nu i stedet måske burde omdøbes til “spritruten” og at vores lille hobby-projekt “måske ville blive starten på et nyt eventyr”.

Eventyr eller ej. Sikkert er i hvert fald, at vi har fået blod – eller måske snarere whisky – på tanden, så der er allerede flere fade på vej. Og målet er, at hvert fad bliver en unik whisky med sin helt egen smag og historie. Men ting tager tid, så til alle jer, der ku´ li´ den førstefødte: ha´ en lille smule tålmodighed med os.