Flere fade på vej…

Flere fade på vej…

I slutningen af 2015 lanceres næste generation af Thy Whisky – og denne gang er der tale om en tvillingefødsel.

Den – eller snarere de 2 nye whiskyer – er som premiereudgaven, Kræn Klit, brygget på Gyrups Powermalt – høstet ude ved vestkysten og herefter gammeldags gulvmaltet på sjællandske Fuglebjerggaard.

Maltbyggen er mæsket på Nordisk Brænderi og den sukkerholdige urt, der er fremkommet er gæret og siden destilleret på brænderiets kobberdestillationsanlæg før lagring på et gammelt 200 liters bourbonfad i sommeren 2011.

Efter 3 år på dette fad er det, der nu er blevet til den nye whisky, i sensommeren 2014 fordelt ud på 2 fade til den sidste modning. 2/3 er tappet på et ombygget 100 liters fad, der tidligere har været brugt til sherry. Den resterende 1/3 er blevet lagt på et 50 liters ombygget bourbonfad.

Og nu efter et halvårs tids adskillelse har »tvillingerne« trods det fælles ophav – som det jo så ofte er i den virkelige verden – vist sig at være blevet ganske forskellige – og begge spændende – afslører den første smagstest.

De 2 nye whiskyer forventes tappet og frigivet til salg ultimo 2015. De er som vanligt hos Thy Whisky ikke koldfiltreret og forventes at få en alk. vol. på godt og vel 50%.