Bliv ejer af dit eget fad med økologisk Thy Whisky

Bliv ejer af dit eget fad med økologisk Thy Whisky

Vi har fået mange forespørgsler omkring køb af hele fade, og dem vil vi gerne imødekomme. Så nu premierer vi med muligheden for at købe en 1/10 af to typer ex-sherryfade.

Vi har fundet to typer af spændende sherry-fade frem. Et 50 liters ombygget ex-oloroso sherryfad, som har 20-40 år på bagen og et ungt 50 liters fad af amerikansk egetræ, som der har ligget PX sherry på i blot 2 år.

Det første minder på mange måder om det “klassiske” Thy Whisky-fad. Oloroso-sherryen giver en afstemt note af den tørre sherry, hvor der er masser af plads til at den karakteristiske maltkarakter i vores destillat kan udfolde sig i næsen og smagen.

Det andet er et nyt forsøg i vores whiskylager – som vi gerne vil invitere dig med på. Den amerikanske eg i de unge ex-PX-fade er stadig frisk og aktiv og giver både garvesyre, vanilje og masser af gylden farve til whiskyen samtidig med, at der kommer en kraftige sødme med videre fra den PX sherry, der har ligger på fadet. Vi forventer os en kraftkarl af en whisky, når det har ligget på fad i 3 år.

Der skal altså vælges mellem “klassikeren”, eller et nyt og spændende eksperiment. Begge typer fade fyldes den 31. august med et destillat fremstillet på vores egen økologiske byg af sorten Odyssey. Byggen er maltet til en lys pale-ale type, inden den blev mæsket og efterfølgende destilleret til en alkohol procent på 63,5 % vol.

Du får en unik mulighed for at følge udviklingen af din egen Thy Whisky, og få dine helt egne whiskyflasker når fadene tappes om tre år. Derudover er det en stor økonomisk støtte til os, som muliggør os at fylde nye flere nye fade.

Fadet fyldes med økologisk new make lavet på malt af vores egen byg. Du får en sample med new-maken når fadet fyldes. Hvert år tager vi en fadprøve til dig, så du kan følge fadets udvikling mod økologisk Thy Whisky. Efter cirka tre år tappes fadet på flaske – til dine helt egen Thy Whisky.

Læs mere her